full screen background image

Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – ediţia 2014

cp 2     Vineri, 13 iunie, cei mai buni pompieri militari suceveni s-au confruntat în cadrul etapei judeţene a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – ediţia 2014.

Probele de concurs sunt identice cu cele ale competiţiilor internaţionale de profil, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor, şi anume: Scara de fereastra, Pista cu obstacole pe 100 m, Ştafeta 4×100 m şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, probe reliefate prin prestaţii contra cronometru.

Obiectivul fundamental al acestui concurs îl reprezintă dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

La prima oră a dimineţii a avut loc şedinţa tehnică în care s-a stabilit ordinea intrării echipajelor în concurs, omologarea materialelor şi a accesoriilor, precum şi detaliile cu privire la măsurile organizatorice şi procedurale în vederea desfăşurării concursului în condiţii optime.

La festivitatea de deschidere a concursurilor, alături de şeful competiţiei – prim-adjunctul inspectorului şef al pompierilor militari suceveni colonelul dr. Dan Hoffman, au mai participat prefectul Florin Sinescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Rădulescu şi şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie comisarul-şef Viorel Onea.

În cadrul acestei festivităţi, pe lângă alocuţiunile rostite de gazde şi invitaţi, prefectul Florin Sinescu a înmânat o diplomă de excelenţă plutonierului adjutant-şef Neculai Roşu, cel care a obţinut două medalii de aur şi a câştigat, alături de echipa Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, locul I la etapa finală a Concursurilor de cros şi atletism ale Ministerului Afacerilor Interne.

Prima probă a concursului – Scara de fereastră – s-a desfăşurat la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar restul probelor s-au disputat pe stadionul „Areni” din municipiul Suceava, urmate de festivitatea de premiere.

În urma întrecerii dintre echipajele celor cinci detaşamente de pompieri din judeţ (Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei), au urcat pe podium următorii:

Proba Scara de fereastră – individual: locul I plt.maj. Radu-Iulian Cârnu de la Detaşamentul Vatra Dornei, locul II plt.maj. Sergiu Avasiloaie şi locul III plt. Radu Bolohan, ambii de la Detaşamentul Suceava. La echipe, aceeaşi probă a fost câştigată de Detaşamentul Vatra Dornei, urmat de Detaşamentele Suceava şi Fălticeni.

Proba Pista cu obstacole – individual: locul I plt.maj Radu-Iulian Cârnu (Detaşamentul Vatra Dornei) şi plt.maj. Sergiu Avasiloaie (Detaşamentul Suceava) cu acelaşi punctaj, locul II plt.maj. Irinel Costea (detaşamentul Fălticeni) şi locul III plt. Radu Bolohan (Detaşamentul Suceava). La echipe podiumul a fost ocupat, în ordine, de subunităţile din Vatra Dornei, Suceava şi Fălticeni. La proba Ştafetă 4x100m, pe locul I s-au clasat pompierii de la Suceava, urmaţi de colegii lor din Vatra Dornei şi Rădăuţi.

Proba care a constat în Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă a fost adjudecată de echipa din Suceava, celelalte locuri de pe podium revenind în ordine Detaşamentelor Rădăuţi şi Vatra Dornei.

Clasamentul general: Locul I Detaşamentul de pompieri Suceava, locul II Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei, locul III Detaşamentul de pompieri Fălticeni, locul IV Detaşamentul de pompieri Rădăuţi şi locul V Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc.

Competiţia de la acest nivel constituie un prilej pentru selecţia celor mai buni pompieri militari suceveni, care vor forma lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava ce va participa la etapa zonă a concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar