full screen background image

Autovehiculele SRI, SIE, STS, ANP și Crucii Roșii vor fi exceptate de la plata rovinietei

rovinieta     Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege prin care autovehiculele Societății Naționale de Cruce Roșie, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ale Administrației Naționale a Penitenciarelor sunt exceptate de la plata rovinietei.

Deputații au adoptat proiectul de lege cu 295 voturi “pentru”, un vot “împotrivă” și 16 abțineri.

Potrivit raportului Comisiei pentru transporturi și infrastructură, un amendament al unor deputați PNL precizează că autovehiculele Crucii Roșii din România sunt scutite de la plata tarifului de utilizare și trecere pe rețeaua de drumuri naționale.

De asemenea, într-un amendament al deputatului PDL Cezar Preda se arată că sunt exceptate de la plata tarifului de utilizare și trecere pe rețeaua de drumuri naționale vehiculele deținute în proprietatea sau, după caz, folosite în baza unui drept legal, conform datelor înscrise în certificatul de înmatriculare, de unitățile Ministerului Apărării Naționale — se menține exceptarea vehiculelor aparținând MApN — , ale Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ale Administrației Naționale a Penitenciarelor.

“Prin amendamentul liberalilor, adoptat de Comisia pentru transporturi, este completat cadrul legislativ în vigoare astfel încât Crucea Roșie, care intervine în caz de dezastre în viețile oamenilor și care asigură comunităților locale sprijin logistic în situații dificile, va beneficia de un important suport prin exceptarea de la plata tarifului de utilizare a infrastructurii”, a declarat deputatul liberal Dan Simedru.

În raportul Comisiei se mai arată că, în cazul schimbării numărului de înmatriculare a vehiculului, rovinieta își menține valabilitatea în condițiile în care în baza de date a autorității de înmatriculare este operată modificarea respectivă. Autoritatea de înmatriculare este obligată să asigure, pe bază de protocol, accesul zilnic al Companiei de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România la baza de date privind modificările cu privire la schimbarea numărului de înmatriculare.

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.8/2010 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România a fost adoptat de Senat pe 8 aprilie 2010. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

comments

comments




Leave a Reply

avatar