full screen background image

Vizită medicală anuală obligatorie, pentru orice român peste 40 de ani

concediu medical     Românii trebuie să meargă la medicul de familie cel puţin o dată la trei ani, dacă au sub 39 de ani, sau o dată pe an, dacă au peste 40 de ani. Obligativitatea apare în pachetul de servicii medicale de bază aprobat de Guvern, care va intra în vigoare la 1 iunie.

Pachetul de servicii medicale de bază aduce ca noutate prevenţia. El include consultaţii de monitorizare pentru boli cardiovasculare, dislipidemie, diabet zaharat tip 2, astm bronşic, boală cronică respiratorie obstructivă şi boala cronică de rinichi.

Totodată, a fost revizuită lista procedurilor diagnostice şi terapeutice, astfel încât pacientul să beneficieze de o serie de investigaţii suplimentare pentru care nu va mai fi necesară internarea în spital.

Tot în pachetul de servicii de bază se regăsesc, la capitolul serviciilor stomatologice, consultaţii, servicii profilactice şi diverse tratamente, inclusiv serviciile de medicină dentară de urgenţă.

Nu se mai regăsesc în pachetul de bază serviciile de homeopatie şi fitoterapie, pentru care trebuie încheiate asigurări private.

comments

comments




Leave a Reply

avatar