full screen background image

Judecătorul Stan Mustață și grefiera Mariana Curea au fost arestați

arestat     Judecătorul Stan Mustață și grefiera Mariana Curea au fost arestați, în noaptea de marți spre miercuri, pentru 30 de zile în dosarul de mită în schimbul unor soluţii favorabile în dosare, decizia fiind luată de Curtea de Apel București, relatează Mediafax.

Decizia nu este una defnitivă și a fost contestată la instanța supremă.

Atât magistratul, cât și grefiera au fost reţinuţi marţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

DNA a precizat că în acest dosar sunt urmăriţi penal şi Ion Boraciu şi Florian Alexandru, prin intermediul cărora Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora.

Potrivit anchetatorilor, în 2013, Mustaţă, Boraciu şi Alexandru au constituit un grup infracţional organizat, sprijinit de Curea, în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară, urmărind obţinerea de beneficii materiale.

 “În acest context, în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, membrii grupului au accesat informaţii cu caracter confidenţial din dosarele penale aflate pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea identificării şi contactării mituitorilor şi cumpărătorilor de influenţă, în scopul pretinderii de la aceştia a unor foloase materiale, în schimbul obţinerii unor hotărâri judecătoreşti favorabile”, a arătat DNA.

O contestaţie în anulare formulată de Mihai Stoica, o cerere de reducere a pedepsei şi una de eliberare din arest se numără printre dosarele în legătură cu care judecătorul Stan Mustaţă ar fi cerut mită de la inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor soluţii favorabile acestora, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, marţi, reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului Stan Mustaţă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar