full screen background image

Carduri de masă pentru angajaţii harnici

tichete de masa     Cardurile de masă şi tichetele pe suport de hârtie îi vor răsplăti în plus pe angajaţii care lucrează în ture ce depăşesc 8 ore/zi, dar aceştia nu pot retrage numerar de pe suportul electronic, deoarece acesta este un card special, nu bancar, notează, într-un comunicat de presă, compania Sodexo, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa românească a tichetelor.

“Cardurile de masă nu vor permite retragerea de numerar, deoarece sunt carduri speciale şi nu carduri bancare, având principii de funcţionare diferite. Potrivit normelor de aplicare pentru tichetele electronice publicate de Ministerul Finanţelor Publice, în cazul în care un angajat lucrează în ture şi timpul de lucru este mai mare de 8 ore/zi, numărul de tichete de masă (indiferent de suportul pe care sunt emise: hârtie sau electronic) la care are dreptul pe lună se calculează adunând numărul de ore lucrate şi împărţind la opt valoarea obţinută”, se arată în informarea companiei.

Pe de altă parte, conform sursei citate, nu este obligatorie alegerea suportului card pentru acordarea tichetelor de masă, angajatorii pot opta fie pentru acordarea tichetelor de masă pe hârtie, fie pentru acordarea lor pe card.

“Tichetele de masă pe card vor putea fi utilizate numai în acele unităţi de alimentaţie publică care sunt echipate să accepte carduri şi care au contracte încheiate cu unităţile emitente. Sumele care alimentează cardurile de masă vor avea aceeaşi perioadă de validitate ca şi tichetele de masă pe hârtie. Un tichet de masă (indiferent de suport) emis până la data de 31 octombrie a unui an calendaristic poate fi utilizat până la data de 31 decembrie a anului de emitere. Un tichet de masă emis începând cu data de 1 noiembrie a unui an poate fi utilizat până la data de 31 decembrie a anului următor anului de emitere”, menţionează Sodexo.

Totodată, angajatorii pot comanda tichete electronice urmând acelaşi proces ca şi în cazul tichetelor pe suport de hârtie parcurs până în prezent.

comments

comments




Leave a Reply

avatar