full screen background image

Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier

Politia rutiera     În cursul zilei de duminică, agenţii de la Poliţia Rutieră au fost nevoiţi să întocmească mai multe dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier. Un conducător auto a fost depistat cu o alcoolemie peste limita legală, un altul circulând cu permisul anulat de aproape doi ani, în timp ce un tânăr din Dărmăneşti conducea maşina deşi era băut şi nu avea nici permis.

În jurul orei 08.50, un echipaj rutier din Poliției municipiului Fălticeni a oprit în trafic, pe DJ 209 A, în comuna Cornu Luncii, autoturismul condus de un tânăr, de 22 de ani, din comuna Slatina.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, care va fi soluţionat procedural.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 13.55, o patrulă din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Marginea, aflată  în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Suceviţa, pe DN 17 A, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc.
Din verificările efectuate în bazele de date ale poliţiei s-a constatat că cel în cauză nu are dreptul de a conduce autovehicule, având permisul anulat din 26.04.2012.
În cauză s-a întocmit dosar penal, care va fi soluţionat procedural.

În noaptea aceleiaşi zile, în jurul orei 20.55, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a oprit în trafic, pe un drum comunal neclasificat, pe raza comunei Pătrăuţi, autoturismul condus de un tânăr, de 21 de ani, din localitate.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Fiind verificat în baza de date, a rezultat faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere.
Din cercetări, s-a mai stabilit că tânărul ar fi vrut să cumpere autoturismul de la un bărbat, de 33 de ani, din aceiași localitate.
Cei doi au consumat băuturi alcoolice, după care au plecat cu mașina în probe, proprietarul autoturismului cunoscând faptul că  tânărul în cauză nu posedă permis de conducere
Celor doi li s-au întocmit dosare penal, care va fi soluţionate procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar