full screen background image

10 ani de la aderarea la NATO

nato     La Palatul Cotroceni se desfășoară o ceremonie organizată cu prilejul aniversării a 10 ani de la aderarea României la NATO. Preşedintele Camerei Deputaţilor şi premierul Victor Ponta au fost invitaţi la ceremonie. Prim-ministrul nu a venit, însă, deoarece consideră că intrarea României în NATO ar trebui aniversată de cei care au contribuit la aceasta.

Președintele Traian Băsescu a spus astăzi, la ceremonia de la Cotroceni care marchează 10 ani de la aderarea la NATO, că România este pe deplin integrată în Alianța Nord-Atlantică și că este văzută ca un „aliat serios, angajat și responsabil”.

„România are cel mai înalt nivel de securitate pe care l-a avut în întreaga sa existență”, a spus Traian Băsescu.

El a amintit de elementele scutului de la Deveselu, care vor permite „extinderea protecției asupra întregului teritoriu aliat din Europa” împotriva rachetelor balistice.

Președintele a amintit și de militarii români care și-au pierdut viața în teatrele de operațiuni, în cadrul misiunilor NATO, și a transmis condoleanțe familiilor acestora.

„Eu cred că trebuie să aniverseze cei care au merit pentru intrarea în NATO – președintele Constantinescu, premierii de atunci, președintele Iliescu, premierul Nastase, ei sunt cei care ne-au adus în NATO, ca să tragă o petrecere astăzi preș Băsescu, care nu a avut nicio legătură cu NATO. El este cu petrecerile de după”, a spus Victor Ponta.

Pe de altă parte, foștii președinți Ion Iliescu și Emil Constantinescu participă la ceremonia de la Cotroceni.

comments

comments




Leave a Reply

avatar