full screen background image

Autostrada Sibiu – Piteşti, prioritate a Guvernului

auto sb     Autostrada Sibiu – Piteşti a devenit o prioritate pentru Guvernul Ponta, după ce luni la rând oficialii au declarat contrariul. Vestea este importantă pentru cei de la Automobile Dacia, care au cerut în stradă construcţia drumului de mare viteză. Potrivit oficialilor companiei, lipsa unui drum de mare viteză costă compania 30 de euro în plus pe maşină. Anunţul nu vine însă de la Ministerul Transporturilor al lui Dan Şova, ci de la cel al Fondurilor Europene, condus de Eugen Teodorovici.

Autostrada Sibiu-Piteşti va fi construită, au decis autorităţile, în contextul în care oficialii Dacia Renault şi-au exprimat recent nemulţumirea că proiectul se amână, iar salariaţii Uzinei de la Mioveni au şi protestat la începutul lunii.

Astfel, într-un document consultativ publicat de Ministerul Fondurilor Europene, tronsonul Sibiu-Piteşti figurează la priorităţi, ca parte a autostrăzii Nădlac-Bucureşti. Documentul apare după ce Comisia Europeană a criticat în mod repetat propunerile şi variantele puse de partea română în Acordul de parteneriat pentru exerciţiul financiar european 2014-2020, recomandând modificări în special la Transporturi şi Competitivitate. Acordul de parteneriat a fost de altfel respins în două rânduri de Comisie, fiind caracterizat drept „stufos” şi „lipsit de viziune”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar