full screen background image

Moțiunea PDL, respinsă de Camera Deputaților

camera deputatilor     Moțiunea simplă “Sectorul energetic ruinat de mafia PSD-istă”, inițiată de 51 de deputați democrat-liberali și neafiliați, a fost respinsă marți de plenul Camerei Deputaților. Decizia a fost luată cu 185 voturi “împotrivă”, 48 voturi “pentru” și 76 abțineri.

Semnatarii moțiunii îi cereau ministrului Economiei, Constantin Niță, să renunțe la calendarul de liberalizare a prețurilor la gaze naturale, să implementeze OUG 109/2011 și să elaboreze de urgență strategia energetică națională, prin dialog cu toți actorii implicați și prin consultarea experților români. Aceștia considerau că lipsa unei strategii în urma eșecului geopolitic Nabucco alungă orice speranță ca România să-și dobândească în timp securitatea energetică.

Deputații PDL și neafiliați mai doreau ca ministrul să renunțe la impozitul pe construcțiile speciale și să înceteze să mai pună noi sarcini fiscale, care ar speria investitorii străini și destabiliza competitivitatea sistemului energetic național.

Ministrul Economiei, Constantin Niță, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaților, că probabil în luna aprilie ANRE va realiza ultima mărire de preț în domeniul gazelor naturale, iar Guvernul face eforturi pentru ca prețul gazelor naturale să scadă față de cel prevăzut în calendarul asumat cu FMI.

comments

comments




Leave a Reply

avatar