full screen background image

Ruşanu va fi cercetat în libertate

rusanu     Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, reţinut marţi, va fi cercetat în stare de libertate, a decis miercuri Tribunalul București.

Ruşanu a părăsit Arestul Poliţiei Capitalei în jurul orei 13.30, la aproximativ jumătate de oră după expirarea mandatului de reţinere.

Preşedintele ASF nu a făcut nicio declaraţie şi a plecat cu o maşină de culoare neagră, care îl aştepta aproape de ieşirea din Arest.

Decizia Tribunalului Capitalei, luată în noaptea de marţi spre miercuri, nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, a fost reţinut, marţi, în dosarul “Carpatica”, după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au extins urmărirea penală în cazul său, pentru favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor.

Săptămâna trecută, procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Dan Radu Ruşanu, în acest dosar, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, fiind suspectat că a întocmit şi a avizat proiectul OUG privind ASF şi ar fi acceptat “protejarea frauduloasă” a intereselor SC Carpatica.

comments

comments




Leave a Reply

avatar