full screen background image

Antonescu: Ponta are de răspuns până luni dacă doreşte în continuare USL

Crin-Antonescu     Preşedintele PNL, Crin Antonescu, afirmă că premierul Victor Ponta trebuie să răspundă până lunea viitoare dacă doreşte în continuare USL sau dacă vrea înlocuirea acesteia cu USD.

“Până luni, dl Ponta are de dat marele răspuns: doreşte în continuare USL, pentru care suntem gata, sau doreşte înlocuirea acesteia cu USD? Doreşte înlocuirea acestei majorităţi cu o altă majoritate?”, a spus Antonescu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Protocolul USL este în vigoare, deşi este încălcat în anumite puncte, a afirmat co-preşedintele USL, preşedintele PNL Crin Antonescu.

“Protocolul (USL) este în vigoare. Protocolul este încălcat la anumite puncte, dar dacă există voinţă politică, se poate merge înainte”, a declarat Antonescu.

Cât priveşte discuţiile privind existenţa unor “părţi secrete” ale protocolului USL, Antonescu susţine că el nu ştie de existenţa unor asemenea părţi.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, afirmă că în cazul în care răspunsul de luni al premierului Victor Ponta este în favoarea unui Guvern USD, atunci liberalii vor cere demisia respectivului Executiv pentru că ar fi ilegitim.

“Luni vom avea răspuns dacă se doreşte Guvern USL, şi atunci mergem cu propunerile pe care le-am făcut, sau se doreşte, cum văd deja de astăzi paşii, un Guvern USD. Dar, atunci, este un Guvern USD şi USD nu cuprinde PNL. (…) Luni seara, probabil, sau marţi România va avea fie un Guvern USL, fie un Guvern USD. Asta este alegerea domnului Victor Ponta. Guvern USD, atenţie, lipsit de orice legitimitate şi căruia noi, ca atare, îi vom cere demisia imediat”, a declarat Antonescu.

“Domnia sa (Victor Ponta – n.r.) a propus ca interimari pentru aceste două ministere să fie numiţi actuali miniştri liberali, eu am declinat această propunere, arătând că putem să mergem pe numiri definitive, nu să inventăm noi interimate, cu miniştrii liberali care au fost propuşi”, a afirmat Crin Antonescu.

El a adăugat că a propus şi ca luni să se meargă în Parlament pentru modificarea necesară în Guvern astfel încât primarul Sibiului, Klaus Iohannis, să fie ministru al Internelor şi vicepremier.

Potrivit lui Antonescu, Ponta a respins “pachetul propunerilor” înaintate de liberali.

“Aşa cum a creat un USD, care să substituie treptat USL, domnul Ponta, astăzi, construieşte un Guvern USD care să înlocuiască Guvernul USL”, a mai spus Antonescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar