full screen background image

170 de militari continuă misiunile din zonele afectate de viscol

METEO - BACAU     Aproximativ 170 de militari ai Ministerului Apărării Naţionale (MApN) continuă misiunile în zonele afectate de căderile de ninsoare.

Potrivit unui comunicat al MApN remis joi AGERPRES, acţiunile de deszăpezire se desfăşoară, în prezent, în judeţul Buzău – în oraşele Buzău şi Râmnicu-Sărat, dar şi pe comunicaţia Râmnicu-Sărat – Brăila, în judeţul Brăila – în localităţile Făurei şi Scorţaru Nou, şi în judeţul Vâlcea – în localităţile Glăvile, Budeşti, Galicea, Olanu, Drăgoeşti şi Stoileşti.

În zonele aflate încă sub coduri de avertizare meteorologică, Ministerul Apărării Naţionale dispune de peste 5.800 militari cu circa 930 de mijloace tehnice, iar în zonele adiacente de aproape 2.200 militari şi 270 de mijloace tehnice.

În cursul nopţii, militarii Batalionului 3 Geniu au intervenit pentru salvarea unei persoane vârstnice, cu afecţiuni medicale, din satul Gecia, judeţul Buzău. Aceasta a fost preluată cu un autovehicul militar pe şenile de la o autosanitară ISU blocată în zăpadă şi transportată la o salvare SMURD.

Tot azi-noapte, militari ai Forţelor Navale şi Diviziei 2 Infanterie au salvat 20 de persoane care se aflau într-un microbuz înzăpezit între localităţile Gura Dobrogei şi Mihai Viteazu, judeţul Constanţa, pe care le-au transportat, împreună cu alte persoane sinistrate din localităţile Lumina şi Cogealac, la sediul primăriilor de pe traseu. Pe DN 22, între Constanţa, Lumina şi Tariverde, continuă acţiunea de salvare a vieţilor persoanelor aflate în autovehiculele blocate pe şosea.

În localităţile Vâlcele şi Brădeanu, din judeţul Buzău, şi în municipiul Brăila, militarii transportă şi distribuie alimente persoanelor aflate în dificultate, iar la Boboc, judeţul Buzău, continuă deszăpezirea locuinţelor populaţiei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar