full screen background image

Preşedintele Republicii Moldova, aşteptat la USV

Nicolae Timofti     Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, este aşteptat în această primăvară la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, după ce Senatul Universităţii a aprobat acordarea titlului de Doctor Honoris Causa.

El va primi această distincţie pentru merite deosebite în promovarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru contribuţia la aprofundarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, precum şi pentru atenţia pe care o acordă preşedinţia educaţiei şi formării tinerii generaţii.

Totodată, potrivit reprezentanţilor USV, din comunitatea academică suceveană fac parte circa 300 de studenţi din Basarabia.

Preşedintele Republicii Moldova are 65 de ani şi este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Stat din Moldova.

El a fost judecător, apoi preşedinte al Curţii de Apel a Republicii Moldova, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, judecător la Curtea Supremă de Justiţie şi preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Timofti este preşedintele ţării vecine din primăvara anului 2012.

comments

comments




Leave a Reply

avatar