full screen background image

Poșta Română a majorat tarifele cu până la 120%

posta_003     Este vorba despre majorări cuprinse între 20 % și 120%. Majorările au intrat în vigoare de la 1 ianuarie.

Cea mai mare majorare de tarife se aplică pentru închirierea de căsuțe poștale nenominale, amplasate în locuri aparținând rețelei poștale, de la 13,35 lei lunar la 30,00 lei lunar.

Aproape toate serviciile s-au scumpit. Pentru un colet, tariful a crescut de la 28% la 33%. Pentru un pachet de 20 grame prețul a ajuns la 6,5 lei, pentru unul de 500 de grame a ajuns de la 10 lei la 13 lei și 20 de bani.

Dan Dumitrescu, purtător de cuvânt al Poştei Române, a declarat la Digi24 că tarifele rămăseseră neschimbate de 6 ani. „Între timp, evoluţia preţurilor la utilităţi a avut o creştere semnificativă. Nu ne puteam permite să rămânem la preţurile de acum şase ani de zile”, a spus Dumitrescu.

Cea mai mare creştere de tarife – de la 13,65 lei la 30 de lei pe lună – vizează serviciul de închiriere a unei căsuţe poştale nenominale. În ţară sunt 1.500 de astfel de căsuţe poştale. Potrivit lui Dan Dumitrescu, relaţiile contractuale deja existente nu vor fi afectate.

Tarifele referitoare la serviciul poştal universal, scrisorile simple, coletele sub 2 kilograme, rămân neschimbate, pentru că sunt impuse companiei de Autoritatea de Reglementare şi reprezintă o obligaţie a companiei, a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar