full screen background image

Moţiune simplă “Taxarea până la capăt. USL te vrea sărac”

camera deputatilor     Moţiunea simplă “Taxarea până la capăt. USL te vrea sărac”, iniţiată de deputaţi PDL şi PP-DD, va fi dezbătută şi votată joi de plenul Camerei Deputaţilor.

Deputaţii Partidului Democrat Liberal şi cei ai Partidului Poporului Dan Diaconescu au depus în urmă cu două săptămâni, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă “Taxarea până la capăt. USL te vrea sărac”, dar nu a fost luată în considerare, întrucât bugetul de stat, la care se referă documentul, nu se afla încă în dezbaterea Parlamentului. Ulterior moţiunea a fost reformulată şi depusă din nou.

În textul moţiunii, semnatarii consideră “de o gravitate deosebită blocajul economic în urma deciziilor greşite de guvernare ale USL şi absenţa măsurilor pentru însănătoşirea mediului de afaceri sau pentru crearea de locuri de muncă” şi cer Guvernului “retragerea imediată a proiectului de buget pe anul 2014, stoparea furtului din banul public şi transparentizarea tuturor cheltuielilor şi veniturilor bugetelor centrale şi locale”.

De asemenea, semnatarii moţiunii solicită diminuarea evaziunii fiscale, “încetarea atacurilor Guvernului condus de Victor Ponta asupra mediului de afaceri şi a nivelului de trai a românilor”, reconsiderarea măsurilor pentru anul 2014 care afectează traiul românilor şi adoptarea de urgenţă a măsurilor de stimulare a creşterii economice şi de creare a noi locuri de muncă.

“Guvernul neputincios al USL nu a adus nimic bun pentru români, ci asigură supravieţuirea României exclusiv din munca angajaţilor şi pensionarilor, din puţinii bani ai mediului privat. PDL a oferit Guvernului, în nenumărate rânduri, soluţii concrete şi fezabile pentru relansarea economică, pentru crearea de locuri de muncă, pentru sprijinirea mediului de afaceri şi pentru stimularea consumului. Cu toate că Victor Ponta s-a angajat că va implementa astfel de măsuri, USL a continuat şi continuă să promoveze acelaşi tip de politici falimentare: noi taxe, noi impozite sau majorarea celor existente”, se susţine în textul moţiunii.

Semnatarii moţiunii consideră că economia românească este blocată, Guvernul Ponta a instaurat impredictibilitatea fiscală, investiţiile străine directe ocolesc România, acordarea ajutoarelor de stat pentru IMM-uri a eşuat, ţinta pentru absorbţia fondurilor europene a fost ratată, datoria românilor creşte exponenţial.

“Proiectul de buget pe anul 2014 este unul pur electoral. Proiectul de buget pe anul 2014 este unul parşiv: ia mult prin taxe şi dă puţin înapoi românilor. Taxele suplimentare din anii 2013 şi 2014 scot din buzunarele românilor şi ale firmelor încă 8 miliarde de lei. (…) Prin proiectul de buget pe anul 2014, guvernarea USL ne arată clar că intenţionează să îngroape mediul privat şi clasa de mijloc care generează valoare adăugată în economie”, se mai arată în textul moţiunii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar