full screen background image

Flutur propune ca 2018 să fie “Anul Bucovinei”

flutur     Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, lansează proiectul “Bucovina 2018”, care presupune ca, la centenarul sărbătoririi Unirii Bucovinei cu România, să se declare “Anul Bucovinei”, iar Bucovina să fie Capitală Europeană a Culturii.

Pentru ca aceste proiecte să se realizeze, este nevoie de alocarea de fonduri, în vederea modernizării infrastructurii, de consolidarea monumentelor istorice, inclusiv cele din Patrimoniul Mondial UNESCO, finanţări importante în educaţie, în special în dezvoltarea  Universităţii “Ştefan cel Mare”, în cultură, în conservarea şi promovarea tradiţiilor.

Gheorghe Flutur consideră că este nevoie de mai mult curaj în promovarea Bucovinei, pentru că “prea s-a vorbit în şoaptă” despre această regiune importantă a ţării.

Senatorul PDL arată că Bucovina trebuie promovată şi să beneficieze de avantajul de a fi  o provincie la graniţa de est a Uniunii Europene, iar lucrările de infrastructură să asigure legătură cu Cernăuţi, legătura cu Ardealul, dar şi finalizarea lucrărilor de modernizare a aeroportului.

Mai mult, Gheorghe Flutur propune ca la Putna să se înfiinţeze “Şcoala Ştefaniană”, iar Suceava să fie promovat ca oraşul Cetăţii de Scaun, dar şi ca o cetate culturală şi spirituală.

comments

comments




Leave a Reply

avatar