full screen background image

România, în topul destinațiilor internaționale de iarnă

iarna bucovina     România se află în topul destinaţiilor internaţionale de iarnă. Business Insider a trecut în revistă mai multe clasamente realizate de site-urile şi revistele specializate în turism şi a realizat propriul top, în care se regăsesc cele mai multe dintre destinatiile menţionate de cunoscători.

Pe poziția a noua a clasamentului se situează Iglu-Dorf din Andorra, în Spania, unde prețul unei camere  variază între 135 si 350 de dolari. Turiștii sunt cazați la o altitudine de 2.300 de metri. Complexul dispune de bar și restaurant.

Un sat în miniatură, Schneedorf Snow Village, atrage turiștii în Austria, la o altitudine de aproape 2.700 de metri. În acest complex se poate face saună, dar turiștii pot admira și flăcările din șeminee în timp ce iau masa. Prețul unei camere este situat între 140 – 190 de dolari, aceasta fiind una dintre cele mai ieftine destinații din această listă.

Tot în igluuri sunt invitați și turiștii care aleg ca destinație de vacanță Saariselka, în Finlanda. Complexul, situat la o altitudine de puțin peste 800 de metri, are camere ce pot fi închiriate la prețuri cuprinse între 270 si 350 de dolari. Pe lângaărestaurant, sauna, bar și sală de ședințe, aici se află și un muzeu de gheață, dar și o catedrală înghețată.

Bâlea Lac se situează pe locul 6, camerele, cu un design unic, având prețul de 150 de dolari. Turiștii au la dispoziție un bar, restaurant, dar și posibilitatea de a vizita biserica de gheață. “Destinația de vis pentru orice artist” – așa este descris acest loc, situat la o altitudine de puțin peste 2.000 de metri.

Statele Unite apar și ele în top cu Hotelul de gheață Aurora, din Chena Hot Springs, unde o cameră costă 500 de dolari. Și aici există bar, restaurant, dar și muzeu de gheață și biserică. Ce este special la acestă destinație este un sistem de climatizare care face ca amplasamentul să fie deschis și vara. E cel mai mare astfel de hotel din lume și a fost deschis în anul 2005.

În Finlanda se află Lainio Snow Village, la o altitudine de doar 200 de metri. Camerele de aici pot fi inchiriate la prețuri de 150 – 270 de dolari, turiștii dispunând de restaurant, bar, șeminee, dar și de sauna și un muzeu de gheață.

Hotel De Glace se găsește în Quebec, Canada, iar cei care vor să se cazeze aici trebuie să scoată din buzunar sume curprinse între 400 si 550 de dolari pe noapte. Situat la o altitudine mică, de nici 200 de metri, complexul pune la dispoziție și un club de noapte, pe lângă saună, bar, catedrală de gheață și muzeu. Despre acest complex situat la doar 10 minute de Quebec se spune că este o adevărata operă de artă. În igluuri sunt cazați și turiștii care ajung în Alta, Norvegia, unde o cameră costă 370 de dolari.

IceHotel, situat pe locul 1, se afla în Suedia, iar o camera se închiriază aici cu 185 – 450 de dolari. Complexul, situat la o altitudine de numai 320 de metri, are saună, restaurant, catedrală de gheață și muzeu, acesta fiind și primul construit din lume din acest material. Nu are rival în ceea ce privește dimensiunile, având atât camere “la temperatura gheții”, cât și unele încălzite, 80 în total.

comments

comments




Leave a Reply

avatar