full screen background image

Centru de afaceri modern, deschis de Camera de Comerţ

cci      În Suceava va fi deschis un modern centru de afaceri – Jo.B.S Centre -, în cadrul căruia vor putea fi organizate training-uri, evenimente economice, birouri administrative şi vor putea fi promovate firme prin standuri proprii de prezentare.

Noul centru economic va fi amenajat printr-un proiect european al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, intitulat “Joint Business Support Center – Instrument pentru stimularea dezvoltării antreprenoriatului în regiunea de graniţă România – Ucraina – Republica Moldova”.

Proiectul obţinut de CCI Suceava va fi implementat în parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltare şi Reconstrucție Bucovina (Ucraina), Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălţi (Republica Moldova) şi Asociaţia de Dezvoltare Economică şi Regională ADER (România).

Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă sprijinirea şi consolidarea mediului de afaceri din regiunile de frontieră, prin promovarea de partenere economice şi implementarea de soluţii inovatoare pentru dezvoltarea IMM-urilor din Suceava, Cernăuţi şi Bălţi.

Proiectul are o durată de implementare de 22 de luni, perioadă în care vor fi implementate două soluţii inovative care vor veni în sprijinul dezvoltării IMM-urilor din regiunea transfrontalieră.

Una dintre aceste soluţii presupune realizarea unei platforme online a proiectului care va oferi funcţii de e-learning, baze de date cu firmele din zona transfrontalieră, pe domenii de activitate, dar şi consultanţă online pentru IMM-uri.

A doua soluţie o va reprezenta crearea celui mai modern centru de afaceri din municipiul Suceava.

Acest centru ar urma să fie amenajat în actualul sediu al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, care urmează să fie modernizat şi extins.

De acest proiect vor beneficia 300 de firme din Suceava, Cernăuţi şi Bălţi, iar la cursurile de specializare gratuite care vor fi organizate vor participa 330 de administratori şi angajaţi ai acestor societăţi comerciale.

Valoarea totală a finanţării este de 1,439 milioane de euro, din care 1,295 milioane de euro reprezintă finanţarea europeană.

comments

comments




Leave a Reply

avatar