full screen background image

Eutanasia, o ultimă soluţie în rezolvarea problemei câinilor comunitari

cainii-vagabonzi     La sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a avut loc, ieri, videoconferinţa privind dezbaterea publică referitoare la proiectul de norme metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă a Guvernului, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Au participat, din partea DSVSA, directorul executiv, directorul executiv adjunct şi şeful serviciului sănătate animală, responsabil cu bunăstarea animalelor, precum şi un reprezentant al asociaţiei “Proanima”.

După cum ne-a informat directorul executiv al instituţiei, dr. Ioan Corduneanu, s-a discutat, în principal, despre inventarierea obligatorie a câinilor, atât a celor cu stăpân, cât şi a celor comunitari, precum şi despre înfiinţarea de adăposturi, de către consiliile locale, în funcţie de numărul câinilor comunitari existent în fiecare localitate.

De asemenea, au mai fost exprimate opinii despre sterilizarea obligatorie, vaccinarea, microciparea şi păstrarea câinilor în adăposturi până la adopţie, cu
interdicţia de a mai fi puşi în libertate.

Cele două părţi s-au pus de acord în ceea ce priveşte elaborarea procedurilor de adopţie locală şi de la distanţă, promovarea şi mediatizarea acestora prin toate mijloacele, cu respectarea dreptului la siguranţă a cetăţenilor şi a drepturilor animalelor.

Şeful DSVSA Suceava spune că, având în vedere punctele exprimate, eutanasia a fost luată în considerare ca o ultimă soluţie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar