full screen background image

Preţul gigacaloriei amână furnizarea încălzirii la Suceava

calorifer     Termica va încălzi apartamentele sucevenilor numai după ce Primăria se va pune de acord cu administratorii judiciari în legătură cu preţul gigacaloriei.

Amânările sunt cauzate de refuzul Consiliului Local de a majora tariful pe care îl plăteşte populaţia de la 185 la 260 de lei gigacaloria, membrii legislativului considerând că sucevenii au şi aşa destule probleme financiare.

Administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu, a declarat că, dacă preţul ar rămâne cel vechi, Termica – societate aflată în insolvenţă – ar continua să înregistreze pierderi zilnice de 20.000 de lei.

El spune că orice pierdere financiară reduce posibilitatea creditorilor de a recupera datoriile, astfel încât reluarea încălzirii va veni numai în urma unei puneri de acord între conducerea municipiului şi cei 2 administratori judiciari.

El a precizat că, în prezent, se pun sub presiune reţelele secundare şi punctele termice, fiind derulate probe pentru alimentarea cu prioritate a unităţilor de învăţământ.

Primarul Ion Lungu afirmase anterior că o decizie în legătură cu furnizarea căldurii va fi luată marţi, 8 ctombrie, în cadrul şedinţei lunare cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari.

Datoriile populaţiei către Termica se ridică la 16 milioane de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar