full screen background image

Suspecţi în 9 cauze de furt, reţinuţi de poliţişti

furt1     În perioada mai – septembrie 2013, pe raza comunelor Râşca, Slatina, Bogdăneşti şi Rădăşeni au avut loc mai multe furturi din locuinţe şi anexe, prejudiciul total ridicându-se la peste 20.000 de lei.

În urma analizelor de caz efectuate şi a elementelor de similitudine privind modul de operare, cauzele au fost conexate, o echipă de poliţişti judiciarişti efectuând activităţi specifice de documentare a activităţii infracţionale.

În baza informaţiilor obţinute, la data de 1 octombrie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală 1 Vadu Moldovei au desfăşurat activităţi investigative  şi de cercetare în mai multe cauze de furt cu autori necunoscuţi, ocazie cu care s-au extins cercetările şi cu privire la alte fapte, stabilindu-se un cerc de suspecţi.

În continuarea cercetărilor, s-a stabilit că, în perioada mai-septembrie 2013,  Gheorghe M., de 26 de ani, Adrian P, de 22 de ani şi Mihai M., de 26 de ani, toţi din comuna Rîşca, au pătruns fără drept în curtea şi, apoi, prin efracţie, în locuinţele părţilor vătămate Ilie R. şi Andrei O., din comuna Râşca, Daniel S., din comuna Bogdăneşti, şi Vasile D., din comuna Slatina, de unde au sustras mai multe bunuri (un motofierăstrău, un motor de abric, roţi auto, aparate de sudură, scule de fierărie, o pompă submersibilă. o bormaşină, un generator electric, un aparat de spălat autovehicule, mai multe role de cablu electric).

În cursul lunii mai 2013, Gheorghe M., Iulian M., de 23 de ani, din comuna Baia, şi Mihai M., au pătruns fără drept în curtea şi, apoi, prin efracţie, în locuinţa părţii vătămate Vlăduţ R., din comuna Rîşca, de unde au sustras un televizor LCD.

În perioada mai-septembrie 2013, Gheorghe M. şi Adrian P. au pătruns fără drept în curtea şi, apoi, prin efracţie, în locuinţele părţilor vătămate Elena G., Gheorghe V. şi Ion Ş., toţi din comuna Rîşca, şi Despina G., din comuna Rădăşeni, de unde au sustras mai multe calorifere, televizoare LCD, o motosapă, un motofierăstrău mai multe scule şi un motor de la un banzic.

Prejudiciul cauzat este de peste 20.000 de lei, recuperat în proporţie de 90%.
Bunurile furate au fost recuperate din 10 locaţii diferite, atât de la domiciliile autorilor, cât şi din alte locaţii.

În sarcina autorilor s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi furt calificat, iar în baza probatoriului administrat, s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 ore, a învinuiţilor Gheorghe M., Adrian P. şi Mihai M., urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni şi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Învinuiţii au fost introduşi în arestul IPJ Suceava.

furt2

 

 

 

 

 

furt3

comments

comments




Leave a Reply

avatar