full screen background image

Primarul Lungu va deschide anul şcolar la 10 unităţi de învăţământ sucevene

Ion Lungu     Astăzi, la fel ca în fiecare din ultimii 10 ani, de când este la conducerea administraţiei locale, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu  va da startul noului an şcolar în mai multe unităţi de învăţământ de pe raza urbei reşedinţă de judeţ.

Şeful municipalităţii anunţat că, la debut de an şcolar 2013-2014, a fost invitat şi va lua parte la ceremoniile de deschidere de la 10 grădiniţe, licee şi colegii.

Edilul şef arată că, în condiţii de criză, în acest an, investiţiile şi  reparaţiile din unităţile preşcolare şi preşcolare sunt la nivelul celor de anul trecut, banii alocaţi în acest sens ridicându-se la circa 2 milioane de euro.

Lungu şi-a exprimat regretul că încă nu au putut fi alocaţi bani pentru continuarea investiţiilor de la obiectivele în execuţie de la Colegiul naţional „Petru Rareş”, Colegiul naţional „Ştefan cele Mare”, precum şi de la Liceul cu Program Sportiv.

“Acestea sunt investiţii cu fonduri guvernamentale, în cursul acestui an nefiind acordaţi bani pentru continuarea lucrărilor. Vom continua să facem intervenţii şi eforturi pentru alocarea sumelor necesare, mai ales că, la unele dintre acestea, execuţia este în stadiu destul de avansat”, a precizat şeful administraţie locale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar