full screen background image

Proiectul Apelului privind înfiinţarea Regiunii Bucovina, retras din CJ

CJ     Consilierii PDL din Consiliul Judeţean Suceava au depus un proiect de hotărâre pentru aprobarea unui Apel privind înfiinţarea Regiunii Bucovina, în contextul procesului de regionalizare a României.

În expunerea de motive, iniţiatorii arată că structura regiunilor trebuie să se bazeze pe entităţi teritoriale a căror funcţionalitate s-a cristalizat de-a lungul timpului în conştiinţa locuitorilor, iar Bucovina şi Suceava au vechi tradiţii în ceea ce priveşte organizarea teritorial-administrativă şi subliniază că Decretul pentru administraţia Bucovinei nr. 3715 din 18 decembrie 1918,  Bucovina reprezenta unul dintre cele patru regimuri administrative alături de Transilvania, Basarabia şi Vechiul Regat.

Înainte de dezbaterea, azi, în plenul CJ, a proiectului de hotărâre, Secretarul judeţului Suceava, Constantin Paşcu, a avizat negativ proiectul celor 15 consilieri judeţeni PDL.

În opinia acestuia, proiectul de hotărâre reglementează în domenii în care Consiliul Judeţean nu are competenţe, proiectul nu este motivat din punct de vedere juridic şi nu există condiţii de validitate pentru ca hotărârea să fie adoptată pe baza şi în vederea executării legii.

În şedinţa de azi, Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că o asemenea hotărâre trebuie luată în cadrul Guvernului, numai după o dezbatere cu partidele, organizaţiile non-guvernamentale şi societatea civilă.

Fiecare partid reprezentat în Consiliul Judeţean şi-a desemnat câte o persoană în comisia de dezbare a proiectului de înfiinţare a regiunii Bucovina.

Astfel, de la PSD a fost numit Virginel Iordachi, de la PNL, Cristina Teodorovici, de la PPDD, Sorin Isopescu, iar de la PDL, Radu Pentiuc.

Dezbaterea va avea loc, cel mai probabil, joia viitoare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar