full screen background image

2 locuinţe prădate la Cacica, pe când proprietarii se aflau la biserică

furturi-din-locuinte     Poliţiştii Postului de Poliție Cacica au fost sesizați, ieri, de către S. Emil, de 59 de ani, localnic, despre faptul că, în ziua precedentă  persoane necunoscute au pătruns în locuința sa, de unde i-au sustras bani.

Din cercetări a rezultat că la 14 iulie, ora 10,00, numitul S. Emil și soția acestuia au plecat la biserică, asigurând ușa și poarta de acces în curte, cheia de la ușă fiind așezată sub preșul de pe pragul intrării în locuință.

În cursul serii, au constatat faptul că, dintr-o cutie din plastic ce era așezată într-un dulap de haine, a fost sustrasă suma de 2.164 de lei, fără ca în interiorul casei să fie răvășite sau sustrase alte bunuri sau valori.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.
În dimineaţa zilei de ieri, poliţiştii Postului de Poliție Cacica au fost sesizați de către numitul C. Zaharie, de 51 de ani, localnic, despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința sa, de unde i-au sustras suma de 700 de lei, precum și două telefoane mobile.

Din cercetări a rezultat că, la 14 iulie, în intervalul orar 09,00-14,00, reclamantul împreună cu soția și copiii au mers la biserică, asigurând atât ușa cât și poarta de acces în curte.

După ce au revenit la domiciliu au constatat faptul că unul din telefoanele mobile ce a fost lăsat pe un pat din dormitor, lipsea, motiv pentru care au început să verifice bunurile și valorile deținute în casă.

Cu această ocazie au constatat că dintr-un șifonier de haine a fost sustrasă suma de 700 de lei.

Totodată, din dormitorul situat la etajul casei, a mai fost sustras un alt telefon mobil, fără ca în casă să fie răvășite sau distruse bunuri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor cu privire la modul de asigurare a uşilor de acces în locuinţă prin folosirea unor sisteme eficiente care să asigure securizarea spaţiului de locuit.

Totodată, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu lase cheile de acces în locuinţă în locuri improprii (sub preşuri, în ghivecele de flori din apropiere, sau în alte asemenea locaţii),astfel de gesturi uşurând activitatea infracţională a autorilor de furturi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar