full screen background image

Premierul francez se va întâlni şi cu preşedintele Băsescu

Jean Marc Ayrault     Premierul Franţei, Jean-Marc Ayrault, care se va afla joi şi vineri într-o vizită oficială în România, se va întâlni chiar în debutul vizitei cu preşedintele Traian Băsescu, întrevederea fiind anunţată de Preşedinţie ulterior programului oficialului francez, care iniţial nu cuprindea şi acest punct.

Primirea oficialului francez la Palatul Cotroceni de către preşedintele Băsescu va avea loc joi după-amiază, la ora 15.00, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

În programul iniţial al vizitei nu era cuprinsă întrevederea cu şeful statului la Palatul Cotroceni.

După întâlnirea cu preşedintele Băsescu, Ayrault va fi primit şi la Palatul Victoria, cu ceremonial militar, de către premierul Victor Ponta. Cei doi şefi de guverne vor avea apoi o întrevedere tête-à-tête, urmată de discuţii în cadrul delegaţiilor oficiale.

Totodată, cei doi premieri vor susţine şi o conferinţă de presă comună, urmând ca în cursul serii să participe împreună la inaugurarea noului sediu de pe Aleea Priveghetorilor, din Băneasa, al Liceului Francez “Anna de Noailles”.

În cursul dimineţii de vineri, 12 iulie, cei doi premieri vor face o vizită la Titu, la Centrul Tehnic al Dacia-Renault. Vineri seara, oficialul francez va participa la recepţia de Ziua Naţională a Franţei organizată de Ambasada de la Bucureşti, care a fost devansată în acest an cu ocazia acestei vizite.

Premierul Victor Ponta declara duminică, 7 iulie, că vizita oaspetelui francez este foarte importantă “chiar dacă nu se vede cu preşedintele”.

Ayrault va veni la Bucureşti însoţit de ministrul Agriculturii, Stéphane Le Foll, ministrul Comerţului Exterior, Nicole Bricq, ministrul Mediului, Philippe Martin şi Thierry Repentin, ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Premierul Ayrault s-a mai întâlnit în acest an atât cu preşedintele Traian Băsescu , cât şi cu premierul Victor Ponta. Întrevederea cu Băsescu a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie, în marja reuniunii UE-CELAC din Chile, iar cea cu Ponta în cadrul vizitei pe care acesta a făcut-o la Paris în februarie, prima sa vizită oficială de la preluarea celui de-al doilea mandat de prim-ministru. Cu acea ocazie, Ponta şi Ayrault au semnat un acord de continuare pentru următorii cinci ani a parteneriatului strategic româno-francez, încheiat în 2008. Documentul reprezintă prelungirea foii de parcurs a Parteneriatului Strategic româno-francez şi vizează colaborarea celor două state în domenii precum cele economic, politic, cultural, social şi european.

comments

comments




Leave a Reply

avatar