full screen background image

Primăria Suceava nu mai are bani pentru adăposturile de câini

cainii-vagabonzi1368618884     Primăria suceveană se confruntă cu greutăţi financiare în strângerea de pe străzi a câinilor comunitari şi ţinerea lor în cele două adăposturi.

Cheltuielile cu amenajarea şi curăţenia padocurilor, precum şi cu hrana animalelor grevează tot mai mult asupra bugetului municipalităţii, care a alocat 300.000 de lei pentru noul adăpost.

În plus, acţiunea de adunare a câinilor de pe domeniul public se face cu puţinii angajaţi de la Domeniul Public.

Pe lângă aceştia, activitatea de la padocuri este sprijinită de Asociaţia Pro Anima în colaborare cu o serie de voluntari.

Statistica medicală arată că, în fiecare lună, aproximativ 50 de suceveni ajung la Unitatea de Primire a Urgenţelor după ce sunt muşcaţi de câinii fără stăpân.

Pentru un singur pacient sistemul sanitar poate cheltui până la 285 de lei, sumă în care intră vaccinul antirabic, pansamentul şi vaccinul antitetanos.

Medicii veterinari spun că interzicerea eutanasierii animalelor agresive împiedică lupta autorităţilor locale să reducă numărul maidanezilor, astfel încât numărul acestora va creşte continuu.

Ei susţin că degeaba se sterilizează câinii din municipiul reşedinţă, dacă în localităţilre limitrofe nu se ia aceeaşi măsură.

Trebuie să mai ştii că adăposturile din lunca Sucevei au o capacitate maximă de aproximativ 4.000 de locuri, fiind ocupate în proporţie de 70 %.

comments

comments




Leave a Reply

avatar