full screen background image

Controale pentru depistarea comercianţilor care fură la cântar

Vasile Chirileasa     Lucrătorii Serviciului Judeţean de Metrologie Legală Suceava, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului vor desfăşura acţiuni de control a mijloacele de cântărire folosite de comercianţi în relaţia directă cu cumpărătorii.

Controalele vor avea loc la iniţiativa prefectului judeţului Suceava, Florin Sinescu, solicitarea fiind făcută după ce un raport al Serviciului Judeţean de Metrologie Legală Suceava, prezentat în şedinţa Colegiului prefectural, nu a evidenţiat niciun caz de înşelăciune la cântar şi, de asemenea, nicio sancţiune contravenţională aplicată în domeniu.

„Trebuie să abordăm acest aspect al cântăririi în zona publică, la contactul direct al comerciantului cu consumatorul”, a subliniat Sinescu.

Vasile Chirileasa, şeful Serviciului Judeţean de Metrologie Legală, spune că instituţia pe care o conduce are doar un singur inspector cu atribuţii pe această linie şi că, pe de altă parte,  responsabilii din pieţelor agroalimentare nu mai sunt obligaţi să verifice respectivele mijloace de măsurare.

„Fenomenul este mai greu de controlat acum, întrucât s-a schimbat legislaţia prin care administraţia pieţei era obligată să verifice mijloacele de măsurare închiriate sau să le controleze pe cele introduse din afară”, crede Chirileasa.

Şeful SJML Suceava a ţinut să precizeze că, de regulă, descinderile în pieţe, organizate în colaborarea cu poliţişti şi jandarmii, nu s-au bucurat de prea mare succes, comercianţii fiind anunţaţi din timp că urmează să fie controlaţi.

„Se află dinainte despre aceste controale şi, deseori, noi nu mai avem pe cine controla. Cine trebuie să ştie, este informat, şi cunoaşte că a doua zi se vor face controale”, a arătat Chirileasa.

comments

comments




Leave a Reply

avatar