full screen background image

În judeţul Suceava mai trăiesc 7.700 de veterani

veterani de_razboi    Judeţul Suceava mai are 7.700 de veterani de război, faţă de 34.000 câţi erau, în anul 1990, în evidenţa  Asociaţiei Naţionale a Veteranilor.

La nivel naţional, supravieţuitorii celei de a doua conflagraţii mondiale sunt în număr de aproximativ 100.000.

Membrii filialei sucevene a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor au reliefat că, în general, toate drepturile prevăzute în actele normative cu specific sunt acordate cu regularitate, atât indemnizaţiile, cât şi asistenţa medicală gratuită la domiciliu şi în ambulatoriu.

În ceea ce priveşte biletele de tratament, veteranii nu s-au confruntat cu nereguli, deoarece „fiind în vârstă, se deplasează foarte greu şi renunţă la a mai pleca în staţiuni”.

Veteranii au evidenţiat şi mici deficienţe care i-au afectat, dar care, între timp „s-au reparat”. Este vorba – după o perioadă de plată de 2 ani – despre scutirea completă de la plata impozitul agricol.

În schimb, veteranii suceveni sunt nemulţumiţi că unii dintre transportatorii auto şi feroviari nu acceptă tichetele de călătorie gratuite, obligându-i să plătească contravaloarea acesteia sau „chiar îi dau jos”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar