full screen background image

Tăiat cu drujba în pădure, la Cârlibaba

Drujba     Postul de Poliție Cârlibaba, a fost sesizat, în cursul după amiezii de ieri, cu privire la faptul că, pe raza comunei Cîrlibaba, a avut loc un accident de muncă în pădure, din care a rezultat rănirea lui Ţ. Marcel, de 31 de ani, din comuna Fundu Moldovei, care a fost transportat  la Spitalul municipiului C-lung Moldovenesc.

Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că în pădurea O.S. Dorna, o societate comercială exploatează legal o partidă de masă lemnoasă, iar Ț. Marcel, precum și doi consăteni, Ș. Radu, care îndeplinea funcția de tafist, și N. Radu, care avea atribuții să lege sarcina după utilajul TAF, tăiau  copaci.

În jurul orei 16.20, utilajul TAF era oprit la baza parcelei, având legată o sarcină de lemn în catar, iar Ț. Marcel a luat ferăstrăul mecanic și a tăiat câteva cepuri ramase pe buștenii din sarcină, moment în care o creangă arcuită i-a lovit lama motoferăstrăului, care s-a întors și i-a secționat ușor  antebrațul stâng.

Cei doi colegi i-au acordat primul ajutor, fiind ulterior transportat la Spitalul Municipal C-lung Moldovenesc, unde i s-a stabilit diagnosticul: ”plagă tăiată antebraț stâng”.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul unui accident de muncă, urmând a se propune soluție procedurală.

comments

comments




Leave a Reply

avatar