full screen background image

5 persoane spitalizate după consum de ciuperci

ciuperci     Consumul de ciuperci a băgat în spital cinci persoane în acest week-end, dintre care o femeie a avut halucinaţii.

Medicul Tiberiu Brădăţan de la Spitalul Judeţean Suceava, ne spune mai multe: “În week end-ul trecut am primit un număr de 5 persoane intoxicate cu ciuperci, patru provenind dintr-un mediu familial (mama, de 34 de ani, tata, de 42 de ani şi 2 copii, de 2 şi de 4 ani). În momentul de faţă, toţi sunt stabili. Celălalt caz este o persoană de sex feminin, primită în cursul nopţii precedente, cu sindrom halucinator şi delir mistic, o situaţie mai rar întâlnită. În general, ciupercile care se consumă în zona noastră dau sindroame digestive, mai puţin psihotice. Persoana este internată în Secţia de Boli Interne, în afara oricărui pericol în momentul de faţă.”

Doctorul Brădăţan are şi câteva recomandări: “În primul rând, evitaţi consumul de ciuperci culese din pădure. Chiar dacă credem că le cunoaştem foarte bine, în ultimul timp au apărut încrucişări între ciupercile comestibile şi cele otrăvitoare, şi o ciupercă cu un anumit grad de toxicitate poate să arate exact ca una comestibilă. De preferat este să consumăm ciupercile din comerţ, care sunt de cultură, şi sunt sută la sută propice consumului.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar