full screen background image

Înscrierile la grădiniţă, până pe 21 iunie

gradinita     Mai multe grădiniţe de la nivelul judeţului au primit deja cereri de înscriere de la părinţi, a declarat Laura Hacman, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava.

Potrivit calendarului de înscriere la grădiniţe al Ministerului Educaţiei, părinţii îşi pot înscrie părinţii până pe data de 21 iunie, însă se vor putea face înscrieri şi după această dată. Programul stabilit pentru reînscrieri şi înscrieri va fi afişat la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acestora, dacă există.

În situaţia în care nu se ocupă toate locurile din grădiniţe până în data de 28 iunie 2013, programul de înscriere se poate prelungi, după caz, până la 15 septembrie 2013.

La nivelul judeţului, prin planul de şcolarizare sunt 20.100 locuri, însemnând 913 grupe. Astfel, în învăţământul preşcolar vor exista 413 unităţi, în care vor funcţiona 913 grupe, cu 20.100 de copii.

În ceea ce priveşte înscrierile la grădiniţe, acestea au loc pe datele din calendarul Ministerului Educaţiei şi potrivit regulamentului Inspectoratului Scolar Judeţean. Ocuparea locurilor libere se va face după încheierea reînscrierilor, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: se începe cu grupa mare (5 ani), urmează grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi apoi grupa mică (3 ani).

În cazul în care sunt mai mulţi copii înscrişi decât locurile disponibile, se aplică mai multe criterii de departajare: apropierea de domiciliul copilului; existenţa în unitatea de învăţămant a unui frate sau a unei surori; statutul de unic întreţinător de familie al părintelui sau al tutorelui; existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar