full screen background image

160 de tone de ciment depreciate, la Rădăuţi

ciment     Conducerea Consiliului Judeţean a “pus batista pe ţambal” în cazul celor 160 de tone de ciment rămas nefolosit, în curtea Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, după inundaţiile din 2008.

După două luni de cercetări, raportul comisiei de control condusă de vicepreşedintele CJ, Ilie Niţă, nu nominalizează nici un vinovat şi cu atât mai puţin sancţiuni.

Potrivit raportului, cimentul respectiv, furnizat de ANL Bucureşti din rezervele statului, ar fi revenit Primăriilor din  Arbore, Bălcăuţi şi Cacica, dar acestea nu au mai construit locuinţe pentru sinistraţi.

Niţă afirmă că, de fapt, rezolvarea problemei cade în sarcina Prefecturii, care coordona în urmă cu 5 ani Comitetul de Urgenţă constituit după producerea inundaţiilor.

Niţă: “Trei localităţi din zona Rădăuţi nu au ridicat câteva tone de ciment repartizate la inundaţiile din 2008. Cimentul a rămas în custodia depozitului de la Poliţia de Frontieră. Cimentul e depreciat şi pietrificat. Atât Prefectura, cât şi CJ, nu au calitate de proprietar, cumpărător a fost ANL.”

În schimb, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, are o soluţie pentru recuperarea a ceea ce se mai poate din cele 160 de tone rămase nefolosite.

Nechifor: “Ştiu ca prefectul a facut deja demersuri cu câteva firme de specialitate, pentru a vedea dacă se poate reprocesa cimentul şi refolosi, în condiţiile în care s-ar obţine certificat de garanţie, pentru alte lucrări, care necesită un ciment mai slab calitativ. Chestiunea s-a întâmplat cu mulţi ani înainte. Acum nu mai putem face aproape nimic, dar important e să învăţăm din greşeala asta.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar