full screen background image

Rosal Grup ar putea contesta licitaţia pentru serviciul de salubritate

maturat     Desemnarea unui operator de salubritate stradală în municipiul Suceava continuă să fie sub semnul incertitudinii.

Şi aceasta pentru că, conducerea firmei Rosal Grup, actualul operator anunţat că ar putea depune contestaţie. Cei de la Rosal Grup sunt nemulţumiţi că, în ciuda faptului că a avut cea mai avantajoasă ofertă, firma a fost descalificată pe motiv că figurează cu datorii la bugetul de stat, potrivit certificatului de atestare fiscală.

Directorul Adrian Niculescu, a declarat că respectivul certificat este valabil, şeful Rosal reliefând, însă, că Primăria Suceava are către compania bucureşteană restanţe mai mari decât datoriile Rosal Grup la bugetul statului. Niculescu a precizat că termenul limită de depunere a contestaţiilor este data de 3 iunie. Potrivit deciziei comisiei de evaluare a ofertelor, de la nivelul Primăriei municipiului Suceava, licitaţia a fost câştigată, la sfârşitul săptămânii trecute, de asocierea firmelor locale Diasil Service, Suceava, Florconstruct Suceava şi Brantner Cluj Napoca.

Contestaţia înaintată de Rosal Grup ar urma să fie analizată şi soluţionată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor(CNSC). Miza licitaţiei este una importantă, întrucât, în următorii 8 ani, câştigătorul ar urma să asigure salubritatea s şi deszăpezirea municipiului Suceava pentru echivalentul a nu mai puţin de 5,5 milioane de euro.

De la 1 decembrie 2012, din cauza declanşării cu întârziere a procedurilor de licitaţie,  autorităţile sucevene au fost nevoite să prelungească vechiul contract de concesionare a serviciilor publice de salubritate, document parafat, încă din anul 2004, cu Rosal Grup Bucureşti.   

comments

comments




Leave a Reply

avatar