full screen background image

Nechifor: „Insolvenţa Termica trebuie analizată foarte atent”

Termica2     Nu există o soluţie miraculoasă pentru ieşirea Termica Suceava din blocaj, este de părere preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor.

„Există un blocaj foarte mare legat de situaţia Termica, societate care aparţine Primăriei municipiului Suceava. Am discutat cu primarul Ion Lungu şi încercăm să găsim o soluţie care nu are cum să fie una miraculoasă, ci una care să poată fi implementată”, a precizat şeful administrativului judeţean.

Nechifor spune că şeful administraţiei municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, poartă discuţii cu responsabilii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, urmând ca, ulterior, să se adreseze şi Ministerului Finanţelor Publice. Aceasta în perspectiva în care Guvernul, prin planul de reducere a arieratelor, prevede şi o soluţie care ar putea fi aplicată inclusiv pe local. Astfel, conform şefului Consiliului Judeţean Suceava, fondurile bugetare aferente trimestrului al treilea al anului vor face obiectului unui transfer în contul cheltuielilor din  trimestrul în curs. „Astfel, prin acele resurse transferate din trimestrul al treilea în trimestrul al doilea, am putea achita arieratele care sunt constituite către societatea de apă şi canalizare ACET”, subliniază Nechifor. Preşedintele Consiliului Judeţean relevă că, în momentul acesta, ACET are de încasat de la Termica, în contul apei reci furnizate, circa 12 milioane de lei, opinând că factorii guvernamentali ar putea să dea undă verde transferului amintit.

„Mă bucur că Guvernul a fost în măsură să identifice ca soluţie şi acest transfer, întrucât banii respectiv, trebuie folosiţi de urgenţă acum, şi nu în trimestrul al treilea”,  şeful executivului judeţean. Cătălin Nechifor  este de părere că insolvenţa Termica este o procedură de durată şi care nu garantează că ACET va încasa în timp util banii cuveniţi.

„Intrarea în insolvenţă şi masa credală nu garantează încasarea sumelor care sunt constituite ca debite către ACET. Noi trebuie să găsim alte variante, să plătim de la Primăria Suceava direct la ACET acele datorii ale Termica”, a preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, accentuând că „insolvenţa Termica trebuie analizată foarte atent” şi că, „dacă nu încasează acei bani, ACET va fi  într-o situaţie foarte delicată”. 

comments

comments




Leave a Reply

avatar