full screen background image

Ministerul Sănătăţii, conturi blocate din cauza datoriilor

Ministerul Sănătăţii     O firmă din Austria înaintat o cerere de poprire a conturilor ministerului Sănătăţii, din cauza unor datorii pe care instituţia le are către companie.

Firma ar fi realizat în urmă cu ceva timp studii de fezabilitate pentru mai multe spitale din România, în valoare de aproximativ 8 milioane de lei.

Cu toate acestea, datoria ministerului în acest moment depăseşte 18 milioane de lei, din cauza penalizărilor.

Datoria datează din 2008, din timpul mandatului lui Eugen Nicolăescu, cel care a cerut aceste studii de fezabilitate.

În 2010, firma austriacă a cerut în instanţă executarea silită a ministerului, pentru a-şi recupera datoria. Judecătoria Sectorului 3 a admis acţiunea şi a decis executarea silită a instituţiei.

Ministerul mai are de plătit restanţe şi cheltuieli de judecată.

În urma deciziei instanţei, MS nu va putea face nicio plată, astfel că nici salariile sau alte contracte pentru servicii sau utilităţi nu vor putea fi achitate.

„Din 2009 nu a fost achitată datoria. Nu sunt blocate toate conturile ministerului, un singur cont e blocat de executorul judecătoresc, pentru o sentință pusă în executare”, a spus, la Digi24, ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu.

„Prin cont se făceau plăți comerciale obișnuite: cumpărarea de bilete de avion, de rechizite. Sunt câțiva lei în acel cont, nu e un pericol pentru fondurile sănătății”, a subliniat el. „Sentința trebuie pusă în aplicare, noi încercăm să mai diminuăm suma de plată. Poate reușim să micșorăm din penalități. Cred că am putea reduce 2-3 milioane”, a adăugat ministrul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar