full screen background image

Înşelat cu 6.000 de euro prin metoda “accidentul”

euro     Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de o persoană în vârstă de 56 ani, localnică, cu privire la faptul că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune, valoarea prejudiciului fiind de 6000 de euro.

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că, în data de 14.05.2013, în jurul orei 16.00, S. Ioan a fost apelat telefonic pe telefonul fix de către o persoană de sex masculin, care s-a recomandat a fi fiul lui, menţionând că se află într-un spital şi că a suferit un accident grav, având nevoie de o sumă mare de bani.
S. Ioan  fără  a mai cere  alte detalii, s-a deplasat la sediul unei agenţii bancare din Suceava din  cartierul Burdujeni, unde a depus suma de 8.400 lei pe numele unei persoane din municipiul Bucureşti.

După ce a trimis această sumă de bani, persoana care s-a recomandat a fi fiul părţii vătămate, dar şi o altă persoană care s-a recomandat a fi avocat, i-au solicitat părţii vătămate să mai trimită o sumă de bani, respectiv 3.800 euro, întrucât victima accidentului în care a fost implicat a decedat. Auzind acestea, persoana vătămată a fost de acord să mai trimită şi această sumă de bani, dar de această dată a trimis banii de la o altă sucursală bancară, aşa cum i-a indicat acea persoană.
După ce a fost trimisă şi suma de 3.800 euro, soţia persoanei vătămate a efectuat verificări prin intermediul fiicei sale la Spitalul Judeţean Suceava, unde ar fi fost internat fiul acestora, stabilind că, în data de 14.05.2013 nu a avut loc nici un accident.
De asemenea, familia a luat legătura telefonic cu fiul lor care se afla în acel moment în Ungaria, acesta menţionând că nu a suferit nici un accident.
Valoarea totală a prejudiciului creat se ridică la suma de 6.000 Euro.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorilor faptei şi recuperării prejudiciului.

Deşi poliţiştii au atras atenţia în nenumărate rânduri asupra modului de abordare a unor astfel de situaţii de risc victimal se constată că unele persoane ignoră recomandările minime şi dau dovadă de iresponsabilitate virând sume mari de bani ca urmare a unei simple solicitări din partea unor persoane necunoscute. Recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de cereri şi să semnaleze de îndată situaţia organelor de poliţie apelând SNAU 112.

comments

comments




Leave a Reply

avatar