full screen background image

ACET va sista apa datornicilor

Groza     Fără ajutor guvernamental, ACET va sista apa datornicilor, inclusiv către Termica.

Societatea ACET Suceava este în pericol de blocare a activităţii din cauza datoriilor nerecuperate de la consumatori, care totalizează 11 milioane de lei.

Jumătate din această sumă revine societăţii Termica, reprezentată de consumul de apă necesar producerii energiei termice.

Directorul ACET Suceava, Ştefan Groza, declară că, în prezent, Termica plăteşte factura lunii decembrie 2011, lucru care “afectează stabilitatea financiară” a societăţii pe care o conduce.

În ceea ce priveşte populaţia, el afirmă că singura modalitate de a recupera o parte din debite este sistarea apei potabile, mai ales în cazul a 11 asociaţii de proprietari care nu respectă graficele de eşalonare a datoriilor: “De săptămâna viitoare, vom reanaliza graficele de reeşalonare şi, acolo unde nu sunt respectate, vom trece din nou la măsuri de sistare a apei la scările unde se înregistrează cele mai mari datorii.”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, se află astăzi la Bucureşti pentru a angaja un credit guvernamental de 12 milioane de lei necesar stingerii datoriilor Termica către ACET.

comments

comments




Leave a Reply

avatar