full screen background image

Întreţinerea drumurilor judeţene, prin negociere directă?

drumuri judetene     Consilierii judeţeni suceveni vor dezbate, în şedinţa de vineri, un proiect de hotărâre prin care se încearcă delegarea serviciul de administrare, întreţinere şi reparaţii a drumurilor judeţene societăţii Drumuri şi Poduri SA, ce aparţine CJ Suceava, care este în insolvenţă din 2011.

În proiectul de hotărâre, consilieri judeţeni ai PSD şi PNL Suceava, Mihai Artene, Bogdan Paul Boncheş, Niculai Bosancu, Mihai Grozavu, Brînduşel Nichitean şi Constantin Proboteanu, propun ca societatea Drumuri şi Poduri SA Suceava, firmă aparţinând CJ Suceava, să opereze, în parte, serviciul de administrare, întreţinere şi reparaţii ale drumurilor judeţene în regim de gestiune delegată.

Ei susţin că în acest fel CJ Suceava va beneficia de mai multe avantaje, cum ar fi preţul de cost pentru serviciile de întreţinere şi reparaţii, care ar putea fi negociat ceea ce ar însemna o reducere de cel puţin zece procente faţă de preţurile de pe piaţa liberă, dar şi că societatea va efectua serviciile non-stop în condiţii de calamităţi. În motivarea proiectului se mai arată că 90 la sută din profitul SC Drumuri şi Poduri SA Suceava revine Consiliului Judeţean, sub formă de dividend sau fond de dezvoltare a societăţii.

Proiectului i se opun atât secretarul judeţului, Constantin Paşcu, cât şi reprezentanţii direcţiilor de specialitate din CJ Suceava, care arată, în rapoartele privind adoptarea acestei hotărâri, că o asemenea procedură este ilegală şi că lucrările de interes public se execută de consiliile locale sau judeţene numai în baza unei licitaţii publice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar