full screen background image

Peste 320 de poliţişti vor asigura ordinea la Dinamo – Steaua

steaua     Peste 320 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere, cu ocazia desfăşurării meciului de fotbal Dinamo Bucureşti – Steaua Bucureşti, care va avea loc vineri seara, pe Arena Naţională.

Potrivit DGPMB, poliţiştii vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice în proximitatea stadionului, dar şi în alte locuri în care este necesară prezenţa acestora, asigurând totodată accesul auto al riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulaţia rutieră.

Acţiunea Poliţiei Capitalei vizează prevenirea manifestărilor violente, a actelor de vandalism sau a altor fapte antisociale. În acest sens, poliţiştii vor organiza şi intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de metrou şi în mijloacele de transport în comun, urmând a lua măsuri de prevenire a înşelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostărilor de persoane, a furturilor din poşete sau buzunare, dar şi a celor din autoturisme.

Oamenii legii vor accentua activităţile de combatere a infracţiunilor săvârşite cu violenţă, precum şi a oricărei fapte de natură să împiedice desfăşurarea normală a acestui eveniment.

Poliţiştii rutieri îşi vor intensifica acţiunile derulate pe principalele artere de circulaţie, în punctele cu trafic intens şi risc ridicat de accidente, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere şi depistării celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, în situaţia în care la finalul partidei vor exista deplasări ale grupurilor organizate de suporteri în diverse zone ale Capitalei, dispozitivul de ordine publică va fi adaptat şi eventual suplimentat pentru menţinerea la un nivel corespunzător a gradului de siguranţă civică.

Pentru asigurarea desfăşurării în deplină siguranţă a manifestării sportive, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Poliţia Capitalei le recomandă cetăţenilor să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, iar dacă sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale să nu ezite să solicite sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie ori să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

La rândul său, Brigada Rutieră Bucureşti anunţă că va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor în perimetrul stadionului.

Brigada Rutieră a Capitalei le solicită conducătorilor de autovehicule: să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent stadionului, în special pe bd. Basarabia, str. Maior Coravu, str. Vatra Luminoasă şi bd. Pierre de Coubertin, să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de arena sportivă, să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere şi să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de suporteri şi să evite pe timpul deplasării manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021.9544.

Totodată, peste 900 de jandarmi bucureşteni vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor la meciul Dinamo – Steaua, această partidă fiind considerată cu grad ridicat de risc.

comments

comments




Leave a Reply

avatar