full screen background image

3.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi la frontiere

Frontieră     Aproximativ 3.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, în perioada minivacanţei de 1 Mai şi a Sărbătorilor Pascale, activităţi de supraveghere şi control în punctele de trecere a frontierei de stat.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) remis luni AGERPRES, poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru afluxul de călători din punctele de trecere a graniţei, generat de apropierea zilei de 1 Mai şi a Sărbătorilor Pascale, în condiţiile în care anul trecut, în aceeaşi perioadă, s-a înregistrat un trafic de aproximativ 1.000.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, care au tranzitat frontiera română.

Apropierea Sărbătorilor Pascale readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români stabiliţi legal în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi tot mai mulţi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă vacanţa în România.

Ca urmare a acestui fapt şi din experienţa anilor anteriori, în punctele de trecere a frontierei se vor înregistra creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport.

Pentru a evita aglomerările şi a realiza un control operativ şi fluent, Poliţia de Frontieră va lua măsuri de suplimentare a numărului personalului care desfăşoară activităţi în punctele de trecere şi va mări numărul arterelor de control, atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe cel de ieşire.

Totodată, vor fi întreprinse măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiei operative, respectiv prevenirea şi combaterea actelor ilegale transfrontaliere.

comments

comments




Leave a Reply

avatar