full screen background image

500.000 de autoturisme pe drumurile din Bulgaria în perioada sărbătorilor

trafic2     În jur de jumătate de milion autoturisme vor lua cu asalt drumurile din Bulgaria pentru sărbătorile din perioada 1 – 6 mai, scrie vineri cotidianul Trud de la Sofia. Potrivit estimărilor poliţiei rutiere, traficul va deveni aglomerat încă din după-amiaza zilei de vineri şi sâmbătă dimineaţă, pentru că mulţi şi-au luat liber luni şi marţi, aşa că vor avea o vacanţă de 10, şi nu de 6 zile.

Al doilea vârf al circulaţiei este aşteptat marţi după-amiază şi miercuri dimineaţă. Majoritatea autoturismelor vor ieşi din Sofia şi marile oraşe, dar va fi şi trafic înspre capitală şi centrele judeţene pentru că persoane din localităţile mici vor veni la cumpărături în malluri şi supermarketuri. Cel mai aglomerat va fi traficul însă pe 6 mai şi în dimineaţa de 7 mai când toată lumea se va întoarce. Poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe şoferi să plece mai devreme pe 6 mai şi să nu aştepte orele de după-amiază pentru că atunci traficul va fi infernal în unele zone.

Cel mai aglomerat va fi drumul E-79 între Sofia şi frontiera cu Grecia, drum folosit şi de cei care se duc în staţiunea de schi Bansko sau în cea balneară Sandanski, unde sunt şi alte obiective turistice precum Mănăstirea Rila şi cel mai mic oraş din Bulgaria, Melnik. Traficul va fi intens şi pe autostrăzile Hemus (nordul ţării), Tracia (sud) şi Mariţa (spre Turcia). Şoselele spre litoralul bulgăresc, precum şi drumul între Ruse, Biala, Plevna şi Veliko Târnovo vor fi şi ele foarte folosite.

Un reprezentant al poliţiei rutiere bulgare a declarat pentru Agerpres că le recomandă şoferilor români să respecte regulile de circulaţie, inclusiv folosirea obligatorie a luminilor de întâlnire şi în timpul zilei şi să nu conducă dacă sunt obosiţi. Asta este foarte important pentru că în anii precedenţi au avut loc accidente provocate de şoferi români care au plecat seara din Bucureşti sau din alt oraş din România şi au condus întreaga noapte cu scopul de a ajunge dimineaţa în Grecia sau în staţiunile din sud-vestul Bulgariei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar