full screen background image

Filiala SANITAS Suceava, nemulţumită de restructurarea DSP şi CAS

ministerul-sanatatiiFiliala suceveană Sanitas este nemulţumită de faptul că Ministerul Sănătăţii a anunţat restructurarea Direcţiilor de Sănătate Publică şi a Caselor de Asigurări de Sănătate fără a realiza în prealabil o dezbatere.

Liderul Uniunii Sanitas, Ana Ionescu, susţine că personalul medical a fost indus în eroare de conducerea Ministerului, care a afirmat că nu doreşte să creeze tensiuni, haos şi nemulţumiri, însă intenţiile acestora infirmă acest fapt.

Ea spune că sindicaliştii nu se opun reformei, însă interesele lor sunt, în primul rînd, apărarea locului de muncă şi primirea drepturilor salariale.

Federaţia Sanitas intenţionează să semneze cu Ministerul Sănătăţii un acord în cadrul căruia se stipulează consultarea membrilor sindicatului în deciziile importante pe care Ministerul doreşte să le ia.

Ana Ionescu mai afirmă că ministrul Sănătăţii a făcut o declaraţie care a reuşit să creeze “o stare de tensiune foarte intensă” şi că economiile care se vor face odată cu restructurarea celor 2 instituţii nu vor putea finanţa sistemul într-atît de mult încât toate problemele acestuia să poată fi rezolvate

comments

comments




Leave a Reply

avatar