full screen background image

Rezultate modeste la simularea bacalaureatului, la Suceava

bacProcentul de promovabilitate general a fost de 56%, transmit reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Cele mai bune rezultate au fost la disciplinele română, istorie, chimie organică, sociologie şi filosofie.

Rezultate mai puţin mulţumitoare s-au înregistrat la matematică, fizică, biologie pentru clasele 9-10. Şefii Inspectoratului spun că simularea Bacalaureatului a fost făcută ca la carte, subiectele au respectat programa Ministerului Educaţiei.

Un motiv pentru care promovabilitatea a fost mai ridicată decât la examenul de anul trecut (46,7%) a fost subiectele diferenţiate, în funcţie de profil. Măsura a intrat de vigoare în acest an şcolar.

Inspectorul Şcolar adjunct Gabriela Scutaru, ne-a prezentat unităţile de învăţământ care au avut cele mai bune rezultate, precum şi cele mai slabe: <<Note între 1 şi 4.99 s-au obţinut destul de multe: 11.404. Dar, spre deosebire de anii trecuţi am adunat şi notele de 10.  Şi dacă anul trecut au fost doar câteva, anul acesta au fost 39 de note de 10 pe toate disciplinele şi un lucru îmbucurător, un număr foarte mare de note din acestea bune au fost la istorie, la chimie organică şi biologie clasele XI, XII, deci anatomia omului şi genetică. Cele mai bune cu promovabilitate  între 89 % şi 98% la limba română avem Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc, Colegiul “Mihai Eminescu”, Colegiul “Ştefan cel Mare”, “Petru Rareş” şi Şcoala Filadelfia. La matematică, procente între 87% şi 90%, din nou Colegiul Militar, Şcoala Filadelfia şi Liceul Tehnologic Special Bivolărie. Iar la istorie, cu procente între 67% şi  80%, Colegiul “Ştefan cel Mare”, Colegiul “Alexandru cel Bun”, Colegiul “Mihai Eminescu”, Colegiul “Dragoş Vodă”. La polul opus, din păcatem se găsesc din nou liceele tehnologice şi o parte dintre liceele particulare.>>

Inspectoratul va efectua controale tematice atât în unităţile unde s-au obţinut rezultate slabe, dar şi la şcolile cu rezultate foarte mari.

comments

comments




Leave a Reply

avatar