full screen background image

Credit de 13 milioane de lei aprobat de Consiliul Local;cei mai mulţi bani merg la Termica

termica1Consilierii locali au decis astăzi soarta societăţii Termica. Aceştia s-au întrunit într-o şedinţă extraordinară şi au aprobat contractarea unui credit în valoare de 13 milioane de lei de la Trezoreria statului cu un termen scadent de 5 ani. Mare parte din aceşti bani vor merge la Termica în contul datoriilor pe care le are Primăria  faţă de societatea de termoficare.
De asemenea,  consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind majorarea capitalului social la Termica cu 10 milioane de lei.
“Având în vedere că noi avem deja angajamente mult mai mari la Termica este bine să echilibrăm situaţia financiară cu aceste 10 milioane de lei capital social, în aşa fel încât să putem să ieşim din iarnă pe de-o parte şi pe de altă parte să putem asigura apa caldă în perioada următoare. Despre asta vom vorbi şi într-o şedinţă viitoare, trebuie să ne adresăm şi celor de la Adrem care au responsabilitatea asigurării apei calde începând cu data de 9 mai 2013, dar cu siguranţă mai este nevoie de bani pentru a ieşi din iarnă şi a asigura funcţionarea societăţii de termoficare în continuare. La punctul 2 legat de programul de restructurare trebuie să spunem foarte clar că nu se închide Termica. O capacitate de acolo, sursa de unde se produce energia termică, va fi trecută în primă fază în conservare, având în vedere că nu mai avem posibilitatea din punct de vedere financiar să funcţionăm pe cărbune, rămân cele două CAF-uri, rămâne transportul- distribuţia de la Termica şi o să vedem mai departe comunicarea cu Adremul. Ca atare găsesc şi eu necesară şi oportună majorarea capitalului social, să mai putem să asigurăm surse de finanţare acolo, să poată funcţiona, să se poată plăti salariile acolo şi celelalte obligaţii care sunt angajate acolo”, a declarat primarul Ion Lungu.
Ultimul punct pe ordinea de zi dezbătut şi aprobat de consilierii locali a fost  Programul de Restructurare a Termica. Adunarea Generală a Acţionarilor de la Termica a decis săptămâna trecută să disponibilizere peste 300 de angajaţi. Conform contractului colectiv de muncă aceştia ar trebui să primească plăţi compensatorii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar