full screen background image

Consiliul Judeţean va investi într-un proiect de semnalizare turistică a judeţului Suceava

intraresuceavaCătălin Nechifor vrea campanii sezoniere de promovare turistică a judeţului. Consiliul Judeţean va investi într-un proiect de semnalizare turistică a judeţului, posibil printr-o finanţare nerambursabilă de la Ministerul Turismului.
Vizate sunt porţile de intrare în judeţ, dinspre Neamţ, Botoşani, precum şi principalele intersecţii din judeţ. Vor fi incluse în proiect şi Aeroportul “Ştefan cel Mare” sau Gara din Burdujeni.

Mă gândesc în primul rând la porţile de intrare în judeţ, din păcate mai sunt câteva zone şi dau aici exemplul intrarea dinspre judeţul Neamţ, unde actuala semnalizare datează de pe vremea comuniştilor, nu s-a schimbat de atunci şi până acum nimic, mai avem astfel de situaţii la intrarea dinspre Botoşani . Cred că este important ca Suceava să aibă un element de identitate vizuală şi la intarea în judeţ. În afară de intrările rutiere pe care le avem cu judeţele Bistriţa, Neamţ, Iaşi şi Botoşani, ne interesează să avem o astfel de semnalizare şi la aeroport şi la gara principală din Suceava dar şi în câteva puncte cheie din judeţ, acolo unde sunt intersecţii principale. Mă refer în primul rând la Păltinoasa la sensul giratoriu care face legătura cu Gura Humorului , Câmplung, Suceava şi Fălticeni. Mă gândesc şi pentru municipiul Suceava la o variantă pentru că avem şi aici două intrări importante  cea dinspre Fălticeni şi cea dinspre Botoşani. Dorim ca acest proiect să fie finalizat cât mai repede , un proiect care însemană şi promovare turistică şi orientare turistică , dar şi o semnalizare corespunzătoare a judeţului Suceava”, a declarat Cătălin Nechifor.
El nu a menţionat care vor fi preţurile pentru acest proiect. Preşedintele CJ Suceava a insistat asupra unui concept unitar de promovare pe toate panourile, pentru a avea o “amprentă personalizată”. Mai mult, el consideră că panourile pot fi folosite pentru campanii sezoniere de promovare a judeţului.
Aceste panouri vor promova Suceava din mai multe puncte de vedere, vor fi elemente vizuale fără prea mult text , vor fi chestiuni care să atragă atenţia să creeze dorinţa de a vizita Bucovina. În zona limitrofă cu judeţul Neamţ vom promova elementele care sunt aproape de acea zonă: Muzeul Irimescu din Fălticeni, Probota, Slatina. Dacă vorbim de intrarea dinspre Bistriţa vom promova zona Dornelor. Nu vrem să mergem numai pe mănăstiri. Încercăm să creăm un concept şi avem un grup de lucru cu mai mulţi oameni implicaţi  din cadrul Consiliului Judeţean, astfel încât dorim să trecem şi la partea de creaţie a acestui mod de promovare“, a mai precizat Nechifor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar