full screen background image

“Muzica, între ştiinţă şi artă”, nou proiect cultural lansat de Biblioteca Bucovinei ”I. G. Sbiera” Suceava, în parteneriat cu Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” din Suceava

muzicaBiblioteca Bucovinei ”I. G. Sbiera” Suceava, în parteneriat cu Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” din Suceava, lanseaza un nou proiect cultural pentru anii 2013-2014, MUZICA, ÎNTRE ŞTIINŢĂ ŞI ARTĂ, destinat publicului amator de muzica clasică, în special tinerilor din şcolile şi facultăţile din Bucovina care doresc să-şi perfecţioneze educaţia muzicală şi să interpreteze piese ale unor compozitori români şi străini în faţa colegilor, profesorilor şi a altor participanţi la manifestări.

Fiecare eveniment din agenda proiectului va debuta cu o prelegere pe teme muzicale sau de interferenţe între muzică, ştiinţe şi arte, susţinută de prof. Elena Istrate, de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu”, sau de alţi invitaţi şi se va încheia cu un microrecital muzical, în prim plan fiind tineri talentaţi din judeţul Suceava.

Prima ediţie a manifestării va avea loc luni, 21 ianuarie 2013, ora 17,30, la Sala de Artă ”Elena Greculesi”. După prezentarea doamnei prof. Elena Istrate intitulată sugestiv ”Feţele Sunetului”, vor susţine un microrecital patru elevi talentaţi de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu”:  Nicolae Constantinescu, Giorgiana Găitan, Ramona Slab şi Eugen Toboş.

comments

comments




Leave a Reply

avatar