full screen background image

Festivalului Internațional de Folclor “Întâlniri Bucovinene”, la Câmpulung Moldovenesc, între 18-21 iulie

folclorProtocolul de  Colaborare între Polonia, Ucraina, România, Ungaria și Slovacia pentru realizarea Festivalului Internațional de Folclor “Întâlniri Bucovinene”, ediția a XXIV-a, a fost semnat ieri la Primăria Cernăuţi.

Sub denumirea generică de “Întâlniri bucovinene” se desfășoară în anul 2013 cinci serii de manifestări, după cum urmează:

19 – 23     iunie 2013 – Polonia – Piła și Jastrowie

13 – 14     iulie 2013 – Ucraina – Cernăuți

18  – 21    iulie 2013 – România – Câmpulung Moldovenesc

 3  –   4    august 2013 – Ungaria – Bonihad

24  – 25  august 2013 – Slovacia – Turčianske Teplice

Fiecare dintre părțile semnatare se angajează prin organizarea acestui Festival să asigure participanților cazarea și masa pe perioada desfășurării acestuia şi să realizeze reclama festivalului prin inserarea de informații despre acesta în presă, la radio, televiziune și prin afișe.

Festivalul este unic în Europa și are drept scop prezentarea bogăției culturii populare bucovinene în aspectul ei multicultural, al trecerii în revistă a formaților artistice care prezintă cântecul, jocul, muzica, portul și obiceiurile în scopul protejării, conservării și promovării folclorului bucovinean în Bucovina și în zonele locuite de emigranții bucovineni. De asemenea, organizatorii doresc să trezească interesul tinerilor faţă de tradiţii şi valorile bucovinene reflectate în înţelegere şi respect,toleranță și bună conviețuire a diferitelor grupuri etnice.

 

 

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar