full screen background image

Taxele şi impozitele locale pentru 2013 rămân la acelaşi nivel ca în 2012

Taxele şi impozitele locale pentru anul 2013 rămân la acelaşi nivel ca în 2012, a anunţat primarul Ion Lungu în cadrul conferinţei de presă de astăzi. El a precizat că această hotărâre va fi aprobată în cadrul şedinţei de Consiliu Local care va avea loc pe 19 decembrie.

Pe de altă parte, primarul a atras atenţia că sucevenii sunt restanţieri la plata impozitelor şi taxelor locale – numai 80 % din valoarea acestora a fost colectată de municipalitate.
ION LUNGU a făcut astăzi un nou apel către populaţie şi agenţii economici să achite aceste obligaţii de 30 de milioane de lei, aceasta fiind una dintre condiţiile pentru continuarea investiţiilor edilitare.

Avem restanţe la încasări. Fac un apel celor care sunt în această situaţie. Ştim că este greu, dar legea prevede sancţiuni pentru cei care nu plătesc la termen. Mulţi cer Consiliului Local scutirea acestor penalităţi. Eu recomand achitarea pînă la sfîrşitul lunii a restanţelor, pentru că nu avem nici o bază legală de scutire a acestor penalităţi”

Cei care vor achita în întregime dările către bugetul local în primul trimestru al anului viitor vor beneficia de o scutire de 10 procente.

comments

comments




Leave a Reply

avatar