full screen background image

2.6 milioane de lei, paguba lăsată de administraţia Flutur prin gestionarea defectuoasă a fondurilor europene

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor acuză fosta administraţie, administraţia Flutur, că a gestionat defectuos fondurile europene. Pentru că la aproape toate proiectele cu finanţare europeană nerambursabilă au fost constatate nereguli, Consiliul Judeţean este obligat acum să returneze  aproape 2,6 milioane de lei.

Preşedintele CJ Suceava a afirmat că sub conducerea PDL a existat o lejeritate exagerată în cheltuirea banului public şi că s-au folosit fonduri importante fără discernămînt. Nechifor are în vedere sesizarea organelor abilitate pentru ca vinovaţii să plătească.

 Sunt sume foarte mari, iar explicaţia acestor corecţii este legată de procedurile restrictive pe care fostul Consiliu le-a derulat . Au fost foarte multe oferte declarate câştigătoare care nu au respectat condiţiile legii, deci au fost practic excluse din licitaţii anumite firme , preferate alte companii , chiar în condiţiile în care oferta financiară era mult mai mare“, a declarat Cătălin Nechifor în cadrul conferinţei de presă de vineri.

Au fost stabilite corecţii la toate cele cinci programe turistice iniţiate de Gheorghe Flutur:  CRĂCIUN ÎN BUCOVINA, PAŞTE ÎN BUCOVINA, PELERIN ÎN BUCOVINA şi HORA BUCOVINEI, dar şi la programul E-GUVERNARE..

În aceeaşi situaţie se află investiţiile la drumurile Vatra Dornei – Şaru Dornei – Panaci, Poiana Micului – Suceviţa şi Dolhasca – Probota, la care căştigătorii licitaţiilor nu au respectat condiţiile legii, iar lucrările suplimentare au fost încărcate exagerat. Cea mai mare corecţie, de 1,7 milioane de lei, este la proiectul de modernizare a DN 177 Poiana Micului-Suceviţa

Cătălin Nechifor a precizat astăzi că un alt proiect care trebuie corectat financiar este chiar strategia de dezvoltare a judeţului până în anul 2020.

 

comments

comments