full screen background image

Violenţele din cluburile şi barurile sucevene au dat de gîndit autorităţilor locale

Pe lîngă intensificarea raziilor Poliţiei Municipale, Primăria va reloca personalul Poliţiei Locale prin detaşarea din bazar şi pieţe în echipe mobile de control.

Primarul Ion Lungu spune că actele infracţionale sunt o consecinţă a celor petrecute la nivel naţional şi că, oricum, în Suceava “nu sunt bande de cartier care să facă legea”.

“La noi intră în categorii individuale, de conflicte spontane. Nici noi nu putem avea aâta poliţie, nici poliţia naţională prin poliţia municipiului să pună în spatele fiecărui tânăr care merge în club un paznic. Pe lângă faptul că noi avem montate camere în municipiu ele ne pot ajuta să depistăm ce s-a întâmplat după, dar pentru a preveni aceste lucruri este nevoie de forţe de ordine în teren. Avem lipsă vreo 40 de poliţişti locali şi încercăm să externalizăm câteva din activităţile pe care le face astăzi poliţia locală pentru că legea ne permite. Paza din Bazar şi din Pieţe o vom externaliza pe baza unor licitaţii transparente la o firmă specializată iar poliţiştii de acolo vom putea să îi folosim împreună cu Poliţia Naţională, cu cei de la Jandarmerie, să avem cât mai multe patrule pe străzi. Aceste baruri, cluburi sunt obligate de lege să aibă propriile lor forţe de ordine. Sunt realist, se întâmplă în Suceava, nu face cinste oraşului, dar în acelaşi timp este un fenomen la nivel naţional, sunt convins că se vor lua măsuri şi la nivel naţional pe acestă temă”, considerul edilul şef.

comments

comments